Hoeveel mensen zijn er online?

Op naar de zomer.

Op naar de zomer.
Lente vind je momenteel alleen op het Keukenhof.

vrijdag 15 juli 2011

Workshopje vlinder haken.

De vleugels.

Haak 6 lossen, sluit de ring met een halve vaste.
Toer 1:
 haak 3 lossen (eerste stokje), haak verder in de ring, 2 stokjes, 3 lossen, *3stokjes,3lossen, nog 6 maal herhalen vanaf* sluit de toer met een halve vaste (totaal=8x3 stokjes en 3 lossen )

Toer 2:
 ga met een halve vaste naar de eerste 3 lossen van de vorige toer, haak 3 lossen (eerste stokje), 2 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes, om de eerste 3 lossen, *haak 3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes om de volgende 3 lossen ( de tussenliggende stokjes van de vorige toer worden niet gehaakt), herhaal vanaf * om alle lossen van de vorige toer, sluit de toer met een halve vaste (totaal=8x3 stokjes, 3 losse en 3 stokjes)

Toer 3:
 ga met een halve vaste naar de eerste 3 lossen van de vorige toer, haak 3 lossen (eerste stokje), vouw je haakwerk dubbel en haak 4 stokjes om de eerste en laatste lossen van de vorige toer, haak 3 lossen, haak een halve vaste in de bovenkant van het 5de stokje ( hierdoor ontstaat een klein puntje) en nog 5 stokjes om de lossen, ga verder naar de volgende 3 lossen ( de tussenliggende stokjes van de vorige toer worden niet gehaakt)* haak 5 stokjes, 3 lossen, haak een halve vaste in de bovenkant van het 15de stokje (hierdoor ontstaat een klein puntje), 5 stokjes, Ga naar volgende 3 lossen van de vorige toer en haak 5 stokjes, dan 3 lossen en in de bovenkant van 5e stokje een halve vaste(picotje) en dan weer 5 stokjes. In de volgende 3 lossen van de vorige toer 5 st., 3 losse,halve vaste bovenin het laatste stokje(picotje) en 4 stokjes en dan 3 lossen enen met een halve vaste aan het eind van de vleugel. Afhechten. (totaal 4x10 stokjes). Attentie: de laatste 3 lossen moet je zien als het laatste stokje, want zo ben je ook begonnen met de 1e vleugel.

Lichaam.

Haak 3 lossen, haak een halve vaste in de eerste losse ( hierdoor ontstaat een kleine  verdikking voor de bovenkant van de voelspriet), haak 21 lossen.
Haak terug over de lossen, haak 2 lossen voor de eerste steek, 15 vasten, hierna nog 7 lossen en haak een halve vaste in de 3de losse vanaf de naald (voor de verdikking aan het uiteinde van de 2de voelspriet).
Hecht de draden af door ze door de lossen te rijgen, hierdoor krijgen de voelsprieten extra stevigheid.
Naai het lichaam aan de vleugels.

Succes bij het maken van de vlinder.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Ingrid,
  ik heb de beschrijving van de vlinder opgeslagen,dank je wel.
  groetjes,Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Ingrid, handig die beschrijving, moet ik ook maar eens proberen te maken.
  Groetjes, Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben er helemaal verliefd op geworden! Dankjewel... Ik was al een tijdje op zoek naar een patroon van een mooie vlinder. Hij is helemaal top! En ook zo keurig en goed omschreven :-)

  BeantwoordenVerwijderen